SOSLAAPJE

Papa, helpen! werkt samen met SOSlaapje. Deze samenwerking staat momenteel nog in de kinderschoenen, maar zal verder uitgebreid worden. Miriam Schepers, mijn partner, is eigenaresse van SOSlaapje en stelt zich hieronder even aan je voor. 

Miriam Schepers

Slaap-en onrustdeskundige

Ik ben Miriam Schepers en ik ben 33 jaar oud. Ik ben gelukkig getrouwd met Robbert. Trotse moeder van Sophie, die in april 2018 geboren is en van Teun, geboren in maart 2020.

Mijn droom is om andere mensen te helpen om het beste uit zichzelf en hun leven te halen. Ik wil iets doen waar mijn passie ligt. Ik heb mij gespecialiseerd in Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Ik ontdekte tijdens die opleidingen dat ik zoveel meer uit mijn leven kan halen dan dat ik deed en dit wil ik ook op andere mensen overbrengen. Na mijn Master werd ik zwanger en zette ik mijn droom om mijn eigen coachpraktijk te beginnen op een laag pitje. Ondertussen bleef ik nadenken in welk onderdeel van coaching ik mezelf wil specialiseren. Ik besloot om hier in mijn verlof aan te gaan werken.

Na de geboorte van mijn dochter Sophie dacht ik hiervoor alle tijd te hebben, want baby’s slapen overdag heel veel, toch? De eerste twee maanden was Sophie echter overdag de hele dag wakker, maar sliep ze de nachten door. Dit betekende ook dat ik overdag geen tijd had om over mijn eigen bedrijf na te denken. Na twee maanden veranderde het slaapritme van Sophie, waarbij ze in de nachten vaak en veel wakker werd. Wij zijn hulp gaan zoeken voor haar onrust en door middel van slaaptraining hebben we het (slaap)ritme van Sophie op orde gekregen, waarbij ze nu ook gestructureerd overdag en ‘s nachts haar slaapmomenten pakt. Wat ik leuk vind is om te zien dat ik wel degelijk invloed kan hebben op haar slaapritme, wat me een sterker gevoel geeft als moeder.

Toen Teun werd geboren dacht ik voorbereid te zijn. Het tegendeel bleek waar. Vanaf de eerste dag was er al onrust. Van heftige krampjes naar vastzittende nekwervels, naar een te kort lipbandje en een tongriempje die gelaserd moeten worden en met uiteindelijk verborgen reflux tot gevolg. Dus een hoop onruststokers ontmoet, die mij een heleboel hebben geleerd. Dit heeft natuurlijk ook allemaal invloed op het slapen.

De periode dat Sophie en Teun slecht sliepen heb ik als een zware tijd ervaren. Ik kreeg het idee dat mensen ons niet begrepen, dat er een soort taboe op heerst. Mensen om me heen kwamen met weinig begripvolle of behulpzame opmerkingen als: ‘dat hoort erbij’, ‘je bent nu niet voor niks MOEder’ of ‘even doorzetten, gaat vanzelf over en dan moet je ze uit hun bed slepen’. Maar het hoeft niet zo te zijn.

Ik ben er nu uit wat ik wil doen qua coaching en ben nu Droomritmecoach, zodat ik kind en ouders weer kan laten dromen. Ik heb ervaring met eigen kinderen die slecht slapen. Door deze ervaring is mijn doel nu om ouders te laten zien, maar vooral zelf te laten ervaren, dat door middel van onrust te verminderen en een goed gevoel slaapritme een baby (en ouders) weer goed kan slapen. Ouders krijgen hierdoor weer vertrouwen in zichzelf en kunnen doen wat ze zichzelf altijd voorgehouden hebben: samen genieten met het hele gezin.

Klik hieronder om naar de website van SOSlaapje te gaan.

Scroll naar top