S71530 (107 van 118) bijgeknipt

Over mij

Ik ben Robbert Schepers, 36 jaar en woon samen met mijn vrouw (en tevens Droomritmecoach) Miriam in Son en Breugel. Intussen ben ik trotse vader van een mooie dochter (Sophie, april 2018) en zoon (Teun, maart 2020). Sinds juli 2020 ben ik afgestudeerd als eerste mannelijke Droomritmecoach van Nederland en als tweede Droomritmecoach van Brabant (na mijn vrouw Miriam). Momenteel ben ik ruim 12,5 jaar werkzaam in de Jeugdzorg als geregistreerd Jeugdzorgwerker (SKJ). In mijn vrije tijd houd ik me, naast mijn gezin, graag bezig met reizen, fotografie en muziek.

PUUR

ONBEVANGEN

LIEFDEVOL

ONDEUGEND

Mandelatraining (Corinor BV), Hoeven 2015

Waarom Papa, helpen!

De ervaringen met onze beide kinderen hebben allebei iets unieks gebracht, een ervaring die ik aan de ene kant graag had willen missen, maar die me als mens een kwetsbare en mooie inkijk in mijn hele ‘zijn’ hebben gegeven. Eigenschappen waar ik oprecht trots op ben en mag zijn, en eigenschappen die ik best zou kunnen missen zijn komen bovendrijven, maar alles vanuit de kern van mijn hart:

Ik wil dat het goed gaat met mijn kinderen en mijn gezin. En nee, het hoeft niet perfect.

Het gevoel tekort te schieten als vader en de machteloosheid die ik voelde toen het niet goed ging, dat gun ik niemand en dit heeft me gedreven om andere mensen hierbij te helpen. Inmiddels heb ik niet alleen mijn eigen ervaringen, maar hiervoor ook de kennis in huis. Het begeleiden en helpen van mensen vind ik al jarenlang één van de leukste uitdagingen in mijn werk. 

PERSOONLIJK

RESPECTVOL

OP MAAT

PROFESSIONEEL ADVIES

Ik help jullie om zelf weer aan het roer te staan. Niet praten in clichés, maar passend en op maat hulp bieden om de rust te behouden of terug te laten keren in eigen huis, met respect en begrip voor jullie en jullie situatie. Blije baby’s met weer een glimlach op het gezicht van de trotse ouders, zodat ‘lekker genieten’ ook echt genieten kan zijn. Klik hieronder voor rechtstreeks contact of voor de mogelijkheden.

Hoe het begon

Sophie

Na een lang traject om zwanger te worden en na een zware eerste zwangerschap, volgde een nog moeilijkere bevalling. In deze periode viel het me op dat mensen niet luisteren, maar praten in clichés.
Het moest vooral genieten zijn, maar ik zag aan mijn eigen vrouw een heel ander beeld. Ook toen de slaapproblemen van Sophie begonnen, kwamen alle goedbedoelde (maar averechts werkende) adviezen en oplossingen al, voordat we überhaupt uit konden leggen hoe de situatie in elkaar zit. 
We ‘hadden hier zelf voor gekozen’, het ‘hoort erbij’ en ‘het komt vanzelf een keer goed’. Ik zocht niet naar een oplossing, het enige dat ik nodig had was iemand die luisterde naar mijn verhaal, en gelukkig waren die mensen er ook. Thuis intussen een machteloos gevoel, frustraties en slapeloze nachten, want wat wilde ik graag het beste voor Sophie, Miriam en mezelf, maar het lukte me niet en ik voelde me tekortschieten als vader en partner. We hebben via een tip hulp ingeschakeld, en dit was op dat moment de beste keuze die we konden maken. We werden begrepen en konden praktisch aan de slag met bruikbare tips, onderbouwd vanuit kennis en ervaring. Hierdoor zijn Miriam en ik ons zelf meer gaan verdiepen in slaap en slaapritmes van baby’s. Er kwamen boeken in huis, Miriam volgde de opleiding tot Droomritmecoach en ik stroomde een ronde later in. Want hoe heerlijk is het om zelf weer aan het roer te staan?

Lees meer

Teun

Voordat mijn opleiding begon, raakte Miriam tijdens onze reis in Japan opnieuw zwanger. De zwangerschap van Teun verliep fijner, en wat kon ons met alle kennis uit de opleiding nu nog gebeuren?
Toen Teun werd geboren, begonnen de problemen echter al snel. Een opeenstapeling van factoren zorgden ervoor dat de eerste weken hels waren voor Teun, en daarmee dus ook voor ons als ouders. Met de kennis uit de opleiding hebben we op tijd de juiste mensen in kunnen schakelen, echter door de corona uitbraak volgde een frustrerende periode: wetende wat er speelt, maar wachtend op de juiste behandelingen, niet wetende wanneer dit weer zou kunnen. Slaaptechnisch heeft Teun met veel liefde en inzet van onze kant zijn slaap kunnen pakken, en gelukkig zijn de grootste problemen intussen alweer achter ons. Maar ook in deze periode stuitten we opnieuw op veel onbegrip; ‘mensen snappen ons niet’, was onze conclusie, behalve degenen die weten waar we over praten. Uniek aan mijn opleiding was dat ik Teun als (één van de) examen(s) heb mogen indienen, want erger kon het bijna niet wat betreft onrust. Naast een stuk verwerking van een zware periode, voelde ik me trots dat ik dit voor mijn eigen zoontje heb kunnen doen. In juli 2020 heb ik mijn diploma behaald, dus nu is het tijd voor de volgende stap. Sophie die elke dag ontelbare keren voor mijn neus stond met de vraag: ‘papa, helpen!’ vormde de inspiratie voor mijn bedrijfsnaam.

Lees meer

Over de Droomritme Methode

De Droomritme Methode is een bewezen holistische en Nederlandse methode die meer dan een decennium bestaat. Droomritmecoaches worden geselecteerd voordat ze de opleiding kunnen doen. De Excellence opleiding omvat zo’n 100 uren training, een uitgebreid examen en continued mentoring van founder Stephanie | Slaapdeskundige. Iedere droomritmecoach wordt jaarlijks gehercertificeerd, zodat de kwaliteit hoog blijft. Droomritmecoaches zijn anders omdat ze werken met een liefdevolle en holistische methode die écht zonder huilen is. HIerbij wordt naar meer dan alleen het slapen gekeken om in de basis aan een blije baby te werken. Denk hierbij aan onrust, geboorte, hechting, ontwikkeling, voeding, maar ook het inzetten van meerdere middelen als inbakeren, dragen, aromatherapie en meer. Begeleiding met samen of juist alleen slapen wordt gegeven. Slaapeducatie staat hoog in het vaandel. De opleiding wordt ondersteund door diverse experts. Droomritmecoaches worden ook opgeleid in coaching en het coachen van ouders in het bijzonder.

Scroll naar top