BOEKEN

Als je op de foto’s klikt, vind je een inkijkexemplaar en kun je de boeken bij de uitgever bestellen.

Baby in een droomritme

Hét baby slaapboek voor een slaapritme zonder huilen voor kleintjes t/m 1,5 jaar (met de ritmes t/m 2 jaar) Aanbevolen door zorgverleners en ouders.

Slaapt je baby hazenslaapjes? Wil hij maar niet doorslapen of is hij een vroege vogel? Is je baby onrustig? Met het Droomplan in dit boek geef je je baby op een lieve manier, zonder traantjes, een droomritme. Het gaat uit van baby’s natuurlijke ritmes en leeftijd, zodat je op het juiste moment en op een manier die past bij jullie aan het slapen kunt werken. Het Droomplan is inmiddels een decennium oud en gestoeld op zowel theorie als praktijk, waardoor veel zorgverleners én ouders deze aanpak en dit boek aanbevelen. In dit boek ook uitgebreide informatie over de oorzaken van onrust bij baby’s, zodat je de werkelijke stoorzender kunt ontmaskeren. Hoe baby’s slapen en welke ontwikkelingen daarbij belangrijk zijn, geeft inzicht in wat je kunt verwachten en hoe je hierop kunt inspelen. De vele voorbeeldritmes, persoonlijke ervaringen van moeders en praktische tips maken dit een toegankelijk en vlot handboek waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

- Slaap en hoe je hier meer van krijgt;
- Het krijgen van een ritme, passende bij je baby’s leeftijd;
- Waarom baby’s huilen (en wanneer dit niet normaal is);
- Met handige schema’s en uniek Droomplan.

Slaapconsult, het Droomritme werkboek

Lekker slapen...hoe dan? Lekker slapen: dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Wat doe je nu als er zo'n beer op de weg komt?

- Hoe maak je van een standaardritme maatwerk?
- Wat als een slaapje niet gaat?
- Of hazenslaapjes de dag regeren?
- Een fopspeen ervoor zorgt dat je steeds naast het bedje staat?
- Als voedingen de nacht opbreken?
- Je ongewenst samen slaapt?
- Of je baby moeite heeft om een slaapje te laten vallen?
- Als je iets leest, klinkt het logisch. Maar in de praktijk gaan de dingen niet altijd volgens het boekje.

JUIST DAAROVER GAAT DIT BOEKJE 
Met tekst en uitleg over hóe je zelf aan het slapen kunt werken. Zoals de Droomritme coaches het ook doen. Aan de hand van de Droomritme Methode en een decennium praktijkervaring als slaapdeskundige (en nog langer als moeder van 4). Tijd om te mouwen op te stropen, de hands-on aanpak en antwoorden bij veel voorkomende problemen helpen je op weg naar dromenland. Nu én straks, want je word je eigen slaapcoach. 

Baby reflux & andere onruststokers

Is je baby onrustig? Spuugt of slikt hij vaak? Zijn de slaapjes kort en ben je de hele dag (en nacht) in de weer? Is je baby gewoon niet blij? Dan kan je kleintje last hebben van reflux. Of iets anders.

Reflux is zuur. Letterlijk en figuurlijk. Je baby heeft pijn, het zet je wereld op zijn kop. De onrust komt nooit alleen. Is het reflux? Zijn het krampjes? Is er een allergie, is je baby overprikkeld? Zijn er wervel- of kno-problemen? En is dat een oorzaak of een gevolg? Reflux is goed te behandelen, maar je baby wordt pas rustig als alle plaaggeesten zijn verdwenen. Hoe je dat doet? Met het stappenplan in dit boek. Het helpt je zelf in charge te zijn, gerichter en sneller hulp én een diagnose te krijgen en met de juiste oplossingen aan de slag te gaan. En daarna? Met de voedingsadviezen, het slaaprecept en de troostmethoden in dit boek maak je je baby weer blij en stuiter je zelf weer terug dankzij de herkenning en de ‘overlevingstips’.

Praktisch, persoonlijk en compleet. Wat te doen waaraan en hoe! Met stappenplan, antwoorden en veel persoonlijke ervaringen van andere ouders.

Scroll naar top